دانستی هایی در مورد بورس

دوست دارید ثروتمند بشید اینطور نیست؟ بیشتر افراد با شنیدن کلمه ثروت حسابی ذوق‌زده میشن. در این مطلب از سایت بورسینس، قصد داریم به موضوع ثروتمند شدن در بورس بپردازیم.

این روزا همه از بورس صحبت می‌کنن. جالبه که در اکثر مواقع در اخبار تلویزیون و سایت‌های خبری فقط زمانی که بورس در حال افزایش هست، مطالبی درباره رکوردشکنی شاخص بورس و بازدهی بالای بورس نقل میشه.

فعالان قدیمی بازار بورس میدونن که بورس همیشه اینطور پربازده و پرسروصدا نبوده و تقریبا از اواسط سال 91 بود که بازار بورس بازدهی خوبی رو نصیب سرمایه‌گذارا کرد. البته همیشه در بورس شرکت‌های بودن که سهام‌شون برعکس بازار، بازدهی خوبی رو داشته.

آموزش بورس

​​آموزش کاربردی کسب درآمد از بورس

​در این ​9 فایل صوتی، استاد ثقفی به ​این سوالات پاسخ می‌دهد

ماهانه در بورس چقدر می‌توان سود کرد؟

​آیا می‌توان در ۵۰ روز سرمایه‌ام را ۳ برابر کنم؟

نحوه سود کردن در بورس چگونه است؟ 

برای شروع در بورس چقدر ​سرمایه لازم است؟

ولی آیا بازدهی بورس خوب خواهد بود؟ هیچکس نمیتونه جواب قطعی بده.

میخوام یه راهی رو به شما پیشنهاد کنم که با رفتن در این راه، چه بازار بورس مثبت باشه و چه منفی، به سمت آزادی مالی و بدست اوردن یه سرمایه خوب حرکت خواهید کرد.

اول بذارید بگم که اگه ولخرج هستید و خرج‌های بیهوده می‌کنید، این عادت خیلی بد رو کنار بذارید. نگید عادت کردم. کافیه اراده کنید و به خودتون قول بدید که هیچ وقت پولی که با زحمت و صرف وقت و انرژی بدست اوردید رو بیهوده خرج نکنید.

خرج‌های بیهوده چه چیزهایی هستن؟

– خرج کردن برای لوازمی که بهشون احتیاجی ندارید. ثروتمند شدن با سرمایه گذاری در بورس

– خرید چیزهایی که بیشتر هزینه روی دستتون میذاره تا درآمد.

– خرید لباس و وسایل تزیینی برای اینکه غریبه‌ها رو تحت تاثیر قرار بدید.

– خرید موبایل و تبلت و لپ تاپ گرون‌قیمت و این جور گجت‌هایی که هر لحظه مدل‌های جدیدترش به بازار میاد و چیزی جز خرج روی دستتون نمیذاره

– و خرج کردن‌های بیخود و بی‌جهت دیگه که بیشتر ماها میدونیم چه چیزهایی هستن ولی بازهم انجام میدیم.

همه شما که این مطلب رو میخونید حتما یه شغل دارید و به هر حال پولی رو از یه راهی بدست میارید. خب برای رسیدن به آزادی مالی و بدست آوردن ثروت از طریق بورس چیکار کنید، در یک جمله میگم : « حداقل 10 درصد از درآمدتون رو (هرچقدر هم که کم باشه) سهام بخرید و سرمایه‌گذاری کنید»

اول کار مشخص کنید که چقدر از درآمد ماهیانه‌تون رو می‌خواید سرمایه‌گذاری بخرید. اینکارو با توجه به تجربه هزینه‌ها و درآمدهای ماه‌های قبل‌تون انجام بدید. وقتی اون درصد رو مشخص کردید، دیگه کمش نکنید بلکه افزایش بدید.

نکته خیلی مهم اینه که وقتی پولی دستتون اومد، همون اول کار باید پولی که برای سرمایه‌گذاری (خرید سهام، خرید واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری و…) اختصاص دادید رو از روی درآمد بردارید و کنار بذارید. یعنی تا پول دستتون اومد، مقداری که مشخص کردید رو به حسابی که مخصوصا برای سرمایه‌گذاری باز کردید واریز کنید.

نگید وقتی هزینه‌هام رو کردم و تموم شد هرچی باقی موند رو سرمایه‌گذاری می‌کنم، این غلطه و به احتمال قوی همه پولی که دارید رو خرج می‌کنید.

اگه بدهکار هستید، هر ماه مبلغی رو بابت بدهی‌ها پرداخت کنید ولی سرمایه‌گذاری همیشه باید جای خودش باقی بمونه.

اگه قبلا پس انداز نمی‌کردید اولش سخته ولی بعد عادت می‌کنید که حداقل ده درصد از پولی که درمیارید رو بذارید کنار، انگار اصلا این پول مال شما نیست. خیلی جالبه که هزینه‌ها خودش جفت و جور میشه، امتحان کنید تا ببینید هرچقدر برای هزینه‌های ماه کنار می‌ذارید با همون مقدار زندگیتون میچرخه.

بهتره سرمایه‌ای که در حساب جدا گذاشتید رو فورا بکار بگیرید تا نتونید به آسونی خرجش کنید. (البته مثلا اگه سهام بخرید، امکان فروش سهام همیشه هست ولی چون چندروز طول میکشه تا پولش دستتون برسه، دیگه فکر فروشش رو از سرتون بیرون می‌کنید)

برای یادگیری بورس و کسب ثروت از طریق معامله گری در بورس من “کتاب ثروت نهفته در بورس ایران” که نوشته خانم “مهرناز سلطانی هست رو به شما پیشنهاد میکنم >>> لینک خرید فوری کتاب

کسب ثروت از طریق بورس

حتی اگه میتونید ماهی 200 هزار تومان سهام بخرید، بازم انجامش بدید.

نباید قدرت پس‌اندازهای جزیی رو دست کم بگیرید. بیشتر افراد این نکته رو میدونن که باید پس‌انداز کنن و اینکارو هم کم و بیش انجام میدن ولی آخرش کارو خراب می‌کنن و همه پولی که جمع کردن رو برای خرید چیزی که هیچ نفعی براشون نداره و براشون هزینه میتراشه خرج میکنن.

مثلا چندماه کار میکنن و پولی که از هزینه‌های ماهانه زیاد میاد رو در حساب بانکی میذارن. یه روز یه گوشی موبایل دست یکی از دوستاشون یا توی اینترنت یا پشت ویترین مغازه میبینن و به اولین جایی که بتونن سفارش خرید رو میدن و کارت بانکی رو میکشن و همه پولی که با چندماه کار جمع کرده بودن رو خرج خرید موبایل گرون‌قیمتی میکنن که هیچ احتیاجی بهش نداشتن.

اینجور افراد دفعه بعدی کمی زرنگ‌تر میشن و پول خیلی بیشتری رو جمع میکنن برای خرید ماشین، ولی اون موقع که میخواستن ماشین رو بخرن اصلا یادشون نمیاد که ماشین بیمه سالیانه، لاستیک و روغن می‌خواد و استهلاک داره. در واقع پولشون رو خرج کردن که هزینه بخرن.

منکر این نمیشم که ماشین شخصی برای آسایش شماست ولی کدوم برای شما مهم‌تره، آسایش فعلی شما یا استقلال مالی در آینده؟ هرکدوم برای شما مهمتره در راستای همون قدم بردارید.

اگه استقلال مالی دارید که همین الان ماشین بخرید و آسایش رو داشته باشید ولی اگه استقلال مالی ندارید، به نظرم کار عاقلانه‌ای نیست که پس‌اندازتون و استقلال مالی آینده رو برای خرید چیزی که مرتب براتون خرج میتراشه از دست بدید.

دکترشاپورزارعی - دکتر شاپور زارعی 

سوال دیگه‌ای که ممکنه پیش بیاد اینه که چطور میشه سهام خرید؟ یا اینکه ما تو شهرمون بازار بورس نداریم یا من که پولم خیلی کمه و مگه میشه مثلا با 50 هزار تومان سهام بخرم؟ جوابش اینجاست : الان دیگه ناسلامتی اینترنت همه جا هست، دیگه لازم نیست برای خرید سهام حضورا وارد یکی از بازارهای بورس بشید یا حتی دیگه لازم نیست به کارگزار زنگ بزنید که براتون سهام بخره.

الان سیستم‌های آنلاین خرید و فروش سهام هستن که از طریق کارگزاری‌ها به افراد متقاضی داده میشه و همه میتونن هرجای دنیا که هستن با وصل شدن به اینترنت و وارد شدن به سایت کارگزاری، خرید و فروش سهام رو بصورت آنلاین و لحظه‌ای انجام بدند.

تو این مطلب به روش ورود به بورس و نحوه خرید آنلاین سهام نپرداختم. از اینجا می‌تونید اطلاعات بیشتری بدست بیارید :

روش ورود به بازار بورس

روش انجام معاملات اینترنتی و غیرحضوری در بورس

چه سهامی بخریم

در بورس تهران نزدیک 500 نماد برای خرید وجود داره پس گزینه‌ها زیاده. ولی هر سهمی خوب نیست. سهام شرکتی رو باید بخرید که در آینده سودآوری شرکت رشد داشته باشه و با توجه به پولی که بابتش پرداختید سود سالیانه خوبی رو نصیبتون بکنه.

خب اینکار یعنی تشخیص شرکت‌های مناسب برای سرمایه گذاری و خرید سهام نیاز به تحلیل و بررسی داره. به همین خاطر هست که ما در سایت بورسینس بخش تحلیل و سیگنال سهام رو راه‌اندازی کردیم تا به افرادی که مهارت و تجربه کافی در تحلیل بازار ندارن، کمک کنیم سهام مناسب برای خرید رو انتخاب کنن.

البته اگه خودتون هم یادگیری رو شروع کنید و کم کم همینطور که در حال یادگیری هستید، سرمایه‌گذاری‌های کوچک هم انجام بدید، خیلی زود تجربه و مهارت کافی رو برای کسب سودهای بیشتر بدست میارید.

برای یادگیری تحلیل سهام می‌تونید از تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال استفاده کنید. ما آموزش‌های جامع و کاملی در این زمینه داریم که می‌تونید در بخش محصولات آموزشی مشاهده کنید.

این مطلب درباره این بود که چطور میشه با درآمد و سرمایه کم با سرمایه‌گذاری در بورس ثروتمند شد امیدوارم که استفاده کرده باشید.

خلاصه مطلب :

1 – اگه به استقلال مالی و ثروتمند شدن فکر می‌کنید خرج بیخود و هزینه الکی نکنید.

2 – هزینه نخرید. خرید چیزی که با خریدش بازم خرج رو دستتون میذاره رو به بعدا موکول کنید (زمانی که به استقلال مالی رسیدید)

3 – پس‌اندازتون رو بهتره تو بانک نگه ندارید وقتی درآمدتون دستتون رسید فورا حداقل 10 درصدش رو در حساب سرمایه‌گذاری قرار بدید. 

4 – هرماه سرقولی که به خودتون دادید باقی بمونید و به سرمایه‌گذاری‌هایی که دارید اضافه کنید. حتی اگه بدهکار هستید، کنار گذاشتن مبلغ باید ادامه داشته باشه.

5 – برای کاهش ریسک، می‌تونید واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک یا صندوق‌های ETF رو خریداری کنید.

6 – اگر قصد خرید سهام از بازار بورس رو دارید اول با مبلغ کمی شروع کنید و به یادگیری و پیگیری بازار بورس ادامه بدید. 

7 – با سود سالیانه سهامی که خریداری کردید به تعداد سهام‌تون اضافه کنید. البته بهتره برای تشویق خودتون، به خودتون جایزه بدید و کمی خرج کنید.

8 – پس از چندسال از شروع خرید و فروش سهام، حتما یه سرمایه خوب و تپل مپل دارید که می‌تونید هرجور که دوست داشتید ازش استفاده کنید. اون موقع دیگه غیر از پولی که از طریق مهارت خوب‌تون بدست می‌آرید چیزهای خیلی زیادی هم از سرمایه‌گذاری و خرید و فروش یاد گرفتید که می‌تونید به کسایی که دوستشون دارید یاد بدید.

بعضی افراد ترجیح میدن به جای سهام، طلا یا ارز خریداری بکنن یا اینکه درآمدهایی که کسب می‌کنن رو در ساخت‌وساز و املاک سرمایه‌گذاری بکنن. مهم‌ترین مزیتی که خرید سهام برای سرمایه‌گذاری داره اینه که شما حتی با پول خیلی کم می‌تونید سرمایه‌گذاری و قدم گذاشتن در راه ثروتمند شدن رو شروع کنید. (چون حداقل خرید سهام فقط 100 هزارتومان هست)

منبع : بورسینس 

دکترشاپورزارعی 

دکتر شاپور زارعی 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.