خبر شماره 335914 در اقتصاد آنلاین چنین نقل می کند؛ به گفته یک کارشناس ارشد در بخش مسکن،دولت میتواند از طریق یارانه سیاست گذاری،تامین زمین و سایر ابزارهایی که در اختیار دارد به بخش مسکن رونق ببخشد.
حسین عبده تبریزی معتقد است، دولت نباید به طور مستقیم در حوزه ساخت و ساز دخالت کند و رونق بخش مسکن از سه طریق امکان پذیر خواهد بود؛1- رونق ناشی از ساخت و ساز برای تقاضای مصرفی مربوط به خانواده های جدید بدین معنی که باعث ایجاد تحرکاتی از طریق رونق ساخت وساز برای تقاضای مصرفی خانواده های جدید شود. 2- تحرکات جدید در بخش مسکن موثر است،کارشناسان بازار مسکن معتقدند، این بخش از تقاضای بازار نیاز به مداخله مستقیم دولت دارد ولی این مداخله باید با دقت و رعایت اصول انجام شود تا تبدیل به ضد خود نشوند.
مداخله مستقیم دولت به معنای ورود دولت به بخش عرضه از طریق ساخت و سازهای جدید نیست، بلکه دولت برای پاسخگویی به این بخش از تقاضای مسکن از ابزارهایی که در اختیار دارد بهره بگیرد. این بخش از تقاضای مصرف شامل گروه های کم درآمد هستند که 30 % اقشار پایین دست جامعه را تشکیل می دهند و امکان پرداخت اقساط تسهیلات با نرخ سود متعارف بانک ها را ندارند، بنابراین بهترین روند این است که ابتدا این گروه برای دوره ای از طریق مسکن های حمایتی تحت پوشش قرار بگیرند تا بتوانند قدرت پرداخت اقساط بانک را به دست آورند.
3- ایجاد رونق در بازار مسکن است. در واقع توانمندی سازی اقشار متوسط از طریق شبکه بانکی که منظور افزایش سقف تسهیلات و پرداخت تسهیلات سه رقمی می باشد. طبیعی است که هرچه دوره بازپرداخت طولانی تر و نرخ سود تسهیلات کمتر باشد امکان بهره مندی اقشار جامعه از این امکانات بیشتر خواهد بود.
عبده تبریزی ادامه داد که بانک مسکن می تواند می تواند به مانند یک بانک توسعه ای عمل کند و در تولید و توسعه شهری با رویکرد حمایت از تولید ناب حمایت کند. تولید ناب سه هدف خواهد داشت؛ هدف اول آن منجر به افزایش طول عمر و کاهش استهلاک واحد های مسکونی خواهد شد، هدف دوم کاهش هزینه ساخت و هدف سوم زمان و طول دوره ساخت را کاهش می دهد که هر سه موجب افزایش عرضه و کاهش هزینه در بلند مدت خواهد شد .
# جان کنت گالبریت # دکتر منوچهر فرهنگ # بیل گیتس # آدام اسمیت# دکتر شاپور زارعی # پروفسور محمد هاشم پسران # دکتر جواد صالحی # احمد سیف # پروفسور دکتر حسین عبده تبریزی # مسعود کارشناس # محسن بهمنی #کامران موید #فریدمن # مگ ویتمن
طبق خبر شماره 3496372 از دنیای اقتصاد؛ بانک مرکزی مورخه 24/11/97 طی بازبینی دستور العمل های آبان ماه خود مشوق های جدیدی برای صادر کنندگان اعلام کرد.
صادرکنندگان بر مبنای میزان ارز بازگشتی به 4 دسته تقسیم می شوند،3 دسته شامل تشویق و یک دسته به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. مدت اعتبار این دستور العمل تا پایان امسال است و نکته مهم آن، اختیار بیشتر صادرکنندگان برای فروش ارز در بازار است.
در صورت موفقیت این دستور العمل می توان انتظار کاهش نرخ ارز را داشت. همتی در جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت،صادرکنندگانی که همکاری مناسبی در زمینه بازگشت ارز داشته اند، دارای مزایایی مانند فروش ارز در بازار به صورت اسکناس و یا انجام واردات با همان ارز توسط خود را خواهند داشت و یا می توانند این ارز را به واردات دیگران تخصیص دهند. صحبت های همتی به منزله سیگنالی برای افزایش عرضه ارز در بازار است چرا که صادرکنندگان می توانند ارز خود را با قیمت های بالاتر در بازار به فروش برسانند و این امر می تواند با تقویت عرضه زمینه ساز کاهش قیمت بازار باشد.
مهمترین خبری که نوسان گیران سعی دارند در حاشیه آن جوسازی کنند جلسه FATF است که سعی دارند این تصویر را القا کنند که ایران در صورت عدم پذیرش این معاهده در لیست سیاه قرار خواهد گرفت.
شایان ذکر است صادرکنندگانی که تاکنون نسبت به ایفای تعهدات ارزی خود اقدام نکرده اند به زودی اقدام قانونی در خصوص آنها صورت خواهد گرفت. عده ای بر باورند که پذیرش FATF تاثیر کوتاهی بر بازار خواهد داشت و اثر قابل توجهی بر بازار ارز نخواهد گذاشت.
# جان کنت گالبریت # دکتر منوچهر فرهنگ # بیل گیتس # آدام اسمیت# دکتر شاپور زارعی # پروفسور محمد هاشم پسران # دکتر جواد صالحی # احمد سیف # پروفسور دکتر حسین عبده تبریزی # مسعود کارشناس # محسن بهمنی #کامران موید #فریدمن # مگ ویتمن
به نقل از فرارو کد خبر 389323؛ بانک مرکزی براساس گزارش های رسمی اعلام کرد با توجه به اوضاع اقتصادی این روزها باید دست به برای ازدواج حرکت کرد . با وجود چانه زنی نمایندگان مجلس و دولت برای تغییر رقم وام ازدواج ، هنوز دست اندازهای زیادی در برابر زوج های جوان وجود دارد .
از یک سو قیمت مسکن و اجاره بها و از سوی دیگر حال و روز بازار لوازم خانگی به مسئله دامن زده است . رقم وام قرض الحسنه برای هریک از زوجین 15 میلیون تومان است ولی رقم چندان کارآمد نخواهد بود . البته اگر اوضاع مانند چند سال گذشته باشد ، رقم وام ازدواج در سال آینده تغییر خواهد کرد .
دو سال پیش در اثر همین فشار ، مقدار وام از 5 میلیون تومان به 10 میلیون تومان افزایش یافت ، حتی طرحی برای 30 میلیون تومانی شدن وام ازدواج برای هر نفر طرح شده و اگر زوج ها پولشان را روی هم بگذارند می توانند بخش اعظم سپرده مورد نیاز در صندوق تسهیلات مسکن را فراهم کنند .
در اثر نوسانات نرخ ارز از ابتدای امسال اجناس ایرانی 40 تا 60 درصد و اجناس خارجی 100 درصد رشد داشته اند. فروشندگان می گویند برای تکمیل جهزیه پارسال 40 تا 50 میلیون تومان پول لازم بود که این رقم در امسال بالای 100 تا 120 میلیون تومان شده است . در این بازار علاوه بر خریداران ، فروشندگان نیز ضرر خواهند کرد ، زیرا هنگامیکه قدرت خرید پایین باشد ، کسی خریدار اجناس نخواهدبود بنابراین فروشنده عاقل و تولید کننده داخلی در حال حاضر باید روی برنامه وسیاست فروش اقساطی کار کنند .
در اوایل دی ماه وزیر راه و مسکن صراحتا احتمال افزایش وام مسکن را رد کرد ، زیرا افرایش وام اثرات مخرب بیشتری نسبت به اثرات مثبتش دارد . سقف وام مسکن می تواند بودجه مورد نیاز یک خانه 17 متری در تهران را فراهم کند بنابراین زوج های جوان برای خرید یک خانه 50 متری تقریبا 500 میلیون تومان بودجه لازم دارند که تسهیلات مسکن تنها 35% از هزینه این خانه را تکمیل میکند .
در آخرین جهش قیمت ها در سال 97 ، قیمت مسکن 60 درصد رشد کرده و اجاره بها حدود 27 % رشد داشته است .برنامه پنج وجهی برای شارژ مالی 10 میلیارد تومانی بخش مسکن وجود دارد . برنامه ای برای حمایت از دوسمت عرضه و تقاضای مسکن و تکمیل و اتمام طرح مسکن مهر ، ساخت 300 هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده شهرهای جدید و شهرهای کوچک و هم چنین تجهیز صندوق پس انداز مسکن خانه اولی ، اگر این برنامه های عملی شود اوضاع تا حدی بهتر خواهد شد .
#دکترمنوچهر فرهنگ # آدام اسمیت # دکتر اکبر کمیجانی # دکتر شاپور زارعی # پروفسور محمد هاشم پسران # پروفسور محسن بهمنی # دکتر جواد صالحی # دکتر اسفندیار معصومی # مسعود کارشناس # هوشنگ امیر احمدی #سهراب بهداد # احمد سیف # هادی صالحی # پروفسور دکتر حسین عبده تبریزی
به گزارش دنیای اقتصاد کد خبر 3494597؛ یک بانک آلمانی به نام دویچه بانک در گزارش خود 10 شهر گران برای اجاره نشینی در سال 2018 را معرفی کرد .این گزارش بنابر میانگین اجاره بهای ماهانه واحد های مسکونی دوخوابه به متوسط درآمد ماهانه خانوارها بر حسب دلار تهیه شده است .
براساس بررسی ها در این 10 شهر گران عددی ما بین 30 تا 76 درصد درآمد ماهانه افراد به اجاره بها تعلق می گیرد . این در حالی است که در شهرهایی با سیاست ها موفق در حمایت از مستاجران مبلغ اجاره بها تقریبا 30 درصد از درآمد افراد است .
به گزارش دویچه بانک این 10 شهر شامل هنگ کنگ ، سان فرانسیسکو ، نیویورک،پاریس ، لندن،زوریخ،بوستون ، سیدنی ،دوبلین و سنگاپور است . وضعیت فعلی اجاره بها در تهران نشان دهنده آن است که اگر قرار بود تهران در این رتبه بندی قرار بگیرد ، جایگاه دوم را در این لیست داشت .
42 درصد جمعیت تهران و 25 درصد جمعیت کشور در حال حاضر اجاره نشین هستند و سهم مسکن ازکل هزینه خانوارهای شهری در کشور 33 درصد و در تهران 41 درصد برآورد شده است . با بررسی های صورت گرفته در دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی نشان دهنده آن است که سیاست های موفقی در 10 کشور دنیا نظیر آلمان ، اتریش ، آمریکا ، ژاپن ، مالزی ، ایرلند ، فرانسه ،ترکیه ، سوییس و اسپانیا به اجرا در آمده است ، به عنوان قوانین اجاره داری به نفع مستاجران منجر به تعدیل سطح اجاره بها در واحد مسکونی شده است .
در عمده این کشورها قراردادهای اجاره بها به صورت بلند مدت و چند ساله منعقد می شود . در مورد خانه های قدیمی این قوانین با نظارت بیشتری انجام می شود .
افزایش اجاره بها به صورت چند ساله یا هر چند سال یکبار ، اهرم دیگری برای تنظیم اجاره بها می باشد . اعمال مشوق های مالیاتی نیز یکی دیگر از سیاست های تنظیم بازار است . از روش های اصلی و اهرم های مهم تنظیم بازار حمایت از ساخت پروژه های استیجاری می باشد . تاسیس صندوق های سرمایه گذاری پروژهای استیجاری و صندوق های تراست مسکن با حمایت دولت منجر به پرداخت تسهیلات با بهره صفر تا یک درصدی به سرمایه گذاران و سازندگان واحد های مسکونی اجاره ای می شود .
پرداخت یارانه نقدی اجاره بها در قالب کوپن های اجاره ای از دیگر روش های حمایت از مستاجران است . شهرداری ها نیز می توانند برای حمایت از مستاجران در جهت ساخت و افزایش عرضه واحد های استیجاری اوراق عرضه صادر کنند که معاف از مالیات بوده و همین معافیت می تواند مشوقی برای جذب سرمایه باشد .
#دکترمنوچهر فرهنگ # آدام اسمیت # دکتر اکبر کمیجانی # دکتر شاپور زارعی # پروفسور محمد هاشم پسران # پروفسور محسن بهمنی # دکتر جواد صالحی # دکتر اسفندیار معصومی # مسعود کارشناس # هوشنگ امیر احمدی #سهراب بهداد # احمد سیف # هادی صالحی # پروفسور دکتر حسین عبده تبریزی