قیمت ارز چند هفتهای است روند کاهشی به خود گرفته است. هیچ تغییر محسوسی در اقتصاد ایران یا درآمدهای ارزی رخ نداده است و آنچه مشهود است بانک مرکزی برای پیشمقابله با جهش ارزی ناشی از تحریمها شروع به تزریق در حد وسیع ارز کرده است.
تیترامروز"خیبرآنلاین" -: قیمت ارز چند هفتهای است روند کاهشی به خود گرفته است. هیچ تغییر محسوسی در اقتصاد ایران یا درآمدهای ارزی رخ نداده است و آنچه مشهود است بانک مرکزی برای پیشمقابله با جهش ارزی ناشی از تحریمها شروع به تزریق در حد وسیع ارز کرده است.
به گزارش وطن امروز، دخالتهای بانک مرکزی به غیر از تاثیر مثبتی که روی قیمت ارز داشته است باعث شده قابل پیشبینی بودن بازار ارز از بین برود و دیگر شهروندان عادی به این بازار با نگاه سرمایهگذاری نگاه نکنند. در حال حاضر ریسک سرمایهگذاری در بازار ارز بسیار زیاد است، هنوز سرمایهگذارانی هستند که با قیمتهای نجومی بیش از 18 هزار تومان دلار خریدهاند، در بازار حضور دارند و آنها الگوی مناسبی هستند که نشان دهند بازار ارز محل مناسبی برای سرمایهگذاری نیست. دکترشاپورزارعی دکتر شاپور زارعی
با تمام این اتفاقات و پرریسک شدن بازار ارز هنوز این بازار افزایش عرضه و صف فروش را به خود ندیده که این موضوع بیانگر این است که بازار به صورت غیرعادی با دستکاری دستی پنهانی یعنی تحرکات بانک مرکزی روند کاهشی را شروع کرده است.دیروز یک اتفاق جالب هم در یکی از صرافیهای بانکی رخ داد.
صرافی بانک شهر میدان فردوسی به تمام شهروندان اعم از مسافر و غیرمسافر ارز با قیمت 13500 تومان فروخت. نام این ارز در بازار به ارز تزریقی مشهور شده بود. فعالان حوزه ارز این اقدام را حرکتی برای کنترل قیمت ارز توسط بانک مرکزی میخواندند. در همین حال دلالان و صرافیهای آزاد با توجه به حراج ارزی بانک مرکزی مجبور به کاهش قیمتهای خود شدند تا حدی که دلار در دست دلالان با 400 تومان کاهش نسبت به روز قبل به 13600 تومان رسید.
از سوی دیگر صرافیهای منتخب دیروز قیمت دینار عراق را هم در بازار شکستند، دینار عراق در سقوطی از 13 هزار تومان به 12 هزار تومان برای هر هزار عدد رسید. مسافران اربعینی دیروز براحتی دینار ارزانقیمت خریداری میکردند، بانک مرکزی هم در ساعات پایانی بازار خبر از عرضه دینار دولتی با قیمتی کمتر از 9 هزار تومان داد که همین خبر هم قیمت دینار را کاهش داد.
در این شرایط رئیسکل بانک مرکزی خبر از تشدید تزریق ارز در سامانه نیما داد. عبدالناصر همتی گفت: با ابلاغ مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا مبنی بر تاکید بر عرضه ارز ناشی از صادرات غیرنفتی به سامانه نیما یا وارد کردن آن به چرخه اقتصاد کشور به ترتیبی که بانک مرکزی مشخص میکند، در هفتههای آینده شاهد شتاب گرفتن و افزایش عرضه ارز برای تأمین واردات خواهیم بود. وی حجم مبادله در بازار ثانویه را طی حدود 2 ماه گذشته معادل 3/7 میلیارد یورو اعلام و پیشبینی کرد با مجوز اخذ شده از سران قوا مبنی بر خرید و عرضه ارز پتروشیمیها و سایر صادرکنندگان غیرنفتی توسط بانک مرکزی، عرضه در این سامانه شتاب بیشتری بگیرد و برخی مسائل مطرح در حاشیه آن نیز برطرف شود.
بنابر اعلام بانک مرکزی، همتی همچنین به تأمین بیش از ۲۷ میلیارد دلار از ابتدای سال برای واردات کشور از طریق بانک مرکزی و سامانه نیما که 5/9 میلیارد از مبلغ اختصاصی بابت ۲۵ قلم کالاهای اساسی و ضروری بوده است، اشاره کرد.
منبع : http://www.harpynews.com/fa/news
دکترشاپورزارعی
دکتر شاپور زارعی