سیر نزولی قیمت و صادرات نفت ایران همزمان با آغاز تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ توسط دولت ، در حالی تامین درآمد کافی برای این بودجه را با چالش جدی مواجه کرده است که قیمت جهانی نفت با وجود رشد اندک در جریان معاملات هفته گذشته همچنان در پایینترین حد طی ۱۴ ماه گذشته قرار دارد. بهای هر بشکه نفت پایه وست تگزاس اینترمدیت در ادامه روند نزولی خود که از حدود یک ماه و نیم پیش آغاز شده در جریان داد و ستدهای روز جمعه گذشته تا سطح ۵۰ دلار تنزل کرد. این نرخ با شروع معاملات هفته کاری جدید بازار جهانی نفت تا ۵۱ دلار افزایش یافت.
نوآوران آنلاین- در همین رابطه مهدی تقوی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با نوآوران آنلاین، در خصوص تعیین قیمت نفت در بودجه سال آینده اظهار داشت: همزمان با سیر نزلی قیمت نفت در بازارهای جهانی بری از کارشناسان پیشنهاد تعیین قیمت نفت بر مبنای حداقل 55 دلار را در بودجه سال آینده پیشنهاد داده اند. این در حالیشست که کشاورزان باید این مسئله را مد نظر قرار بدهند که در حال سیاست های عربستان با آمریکا ب سر تعیین قیمت نفت در بازارهای جهانی هماهنگ است. به طوری که به دنبال برکناری ولیعهد عربستان هستند. دکترشاپورزارعی دکتر شاپور زارعی
این کارشناس اقتصادی یاد آور شد: در صورتی که مقدار نفتی که قرار است با توجه به اعمال سیاست های تحریم صادر شود کاهش یاید منجر به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی می شود. از سویی دیگر اگر تقاضا روندی صعودی پیدا کند منجر به تثبیت قیمت در بازارهای جهانی خواهد شد. ولی به هر حال احتمال این که قیمت نفت در بازارهای جهانی روندی نزولی پیدا کند وجود دارد.
این کارشناس اقتصادی، با بیان این که پیش بینی قیمت نفت در ماه های آتی بر عهده وزارت نفت است افزود:. در صورتی که وزارت نقت پیش بینی کند که قیمت نفت دیگر روندی نزولی پیدا نمی کند و احتمال افزایش قیمت در بازارهای جهانی وجود دارد ، در آن صورت مسئله ای برای فروش قیمت نفت در بازار برای ایران ایجاد نخواهد شد.
وی ادامه داد: در صورتی که تحریم ها به گونه ای شود که 25 درصد نفت تولیدی کشورا نتوانیم صادر کنیم این موضوع ارزش نفت را در بازارهای جهانی کاهش می دهد . از این رو احتمال دارد که قیمت نفت در بازار صعودی شود.
این کارشناس اقتصادی یاد آور شد: روند صادرات نفت ایران به چین و هند تحت تاثیر تحریم ها قرار خواهد گرفت. از این رو تداوم و یا توقف صادرات نفت ایران به این دو کشور در کاهش و یا افزایش قیمت نفت موثر خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی یاد آور شد: درصورتی که اجازه دهند ایران دو میلیون و 100 هزار بشکه نفت تولیدی خود را صادر کند . در آن صورت قیمت نفت افزایشی نمی شود.
این کارشناس اقتصادی، با تاکید بر لزوم اتکای اقتصادی کشور به درامدهای مالیاتی افزود: در حال حاضر یکی از درامدهای اصلی دولت نفت است. از این رو در صورتی که دولت درامدهای خود را در بخش های دیگر افزایش دهد می تواند وابستگی خود را به فروش درآمدهای نفتی کاهش دهد.
منبع : http://www.noavaranonline.ir/fa/news/177600
دکترشاپورزارعی
دکتر شاپور زارعی