علت ماندگاری نرخ تورم بالا در اقتصاد ایران

با اینکه بسیاری از کشورها توانسته اند مسئله تورم را حل نمایند ولی ایران مدت هاست که با تورم دو رقمی دست و پنجه نرم می کند و این مسئله تاثیر بسیاری زیادی بر معیشیت مردم گذاشته است .

در واقع تورم به وضعیتی اطلاق می شود که در آن ، سطح عمومی قیمت ها به طور مدام و به مرور زمان افزایش یابد . سیاست های انبساطی طرف تقاضا علت اصلی تورم در کشورهای در حال توسعه است .

رشد تولید ، بیشتر تحت تاثیر شوک های طرف عرضه قراردارد ، براین اساس ، ارتقای سطح تکنولوژی ، آموزش نیروی انسانی و سرمایه گذاری زیربنایی و نیز رفع محدودیت های قانونی به طوری باعث ایجاد تکانه های مثبت در طرف عرضه اقتصاد می شود .

از طرفی افزایش تولید می تواند باعث رشد تولید در اقتصاد ملی شود ، هدف اولیه همه سیاست گذاران پولی در تمامی اقتصاد های دنیا تورم پایین و ثبات اقتصادی است ، هدف اول بانک مرکزی کنترل نرخ تورم است ، پس تمامی سیاست های پولی خود را متمرکز آن می کند .

امروزه عمده کشورهای جهان مسئله تورم را با توجه به اهداف سیاست پولی خود حل کرده اند ، ولی کشورهایی که سیاست پولی مستقل ندارند و یا با کارکرد ابزار سیاست های پولی به درستی آشنا نیستند هنوز درگیر تورم مزمن می باشند .

کشورهایی که تورم را به عنوان پدیده ای پولی به رسمیت نشناخته و از سیاست پولی به عنوان یک ابزار مستقل برای مهار تورم استفاده نمی کنند عامل مزمن شدن درد تورم می شوند ، در زمان نوسانات ناشی از تقاضای پول ، سیاست مسلط کنترل نرخ بهره است ولی در صورتیکه ریشه چرخه های تجاری نوسانات سمت تقاضای محصول باشد ، سیاست تغییر حجم پول نقش موثری در دستیابی به ثبات قیمت ها و اقتصاد دارد .

هرچه بتوان زودتر سیاست پولی رابه عنوان یک ابزار مستقل هدایت اقتصاد به رسمیت شناخت و ابزار مدرن آن را در راستای ثبات اقتصادی به کار برد ، زودتر به روند متمرکز اقتصاد جهانی متمایل خواهند شد .

#پروفسوردکترشاپورزارعی # پروفسور دکتر شاپور زارعی # سهمیه بندی بنزین # سهام عدالت # قیمت دلار # سکه # همراه اول

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.