به نقل از عصر امروز ؛ دولت با توجه به نظرات کارشناسان مختلف می تواند مشکل ارز را حل کند و با به کارگیری این نظرات در برنامه ریزی های کلان اقتصادی ، انگیزه خود را برای رفع گره اقتصادی پیش رو نشان دهد .
با اعلام نرخ مبنای 5500 تومانی دلار در بودجه 98 به نظر می رسد که دولت تا حدودی این افزایش قیمت را پذیرفته و حباب قیمت دلار ، چندان هم حباب نیست .
در روزهای پایانی سال 96 ، نرخ ارز وضعیت آشفته ای داشت و شب عید نیز بر این تلاطم افزود . شدت این نابسامانی ها به حدی بود که در شبهای آخر سال دلار با ده نرخ مختلف مبادله می شد .در آغاز سال 97،دولت تصمیم گرفت با کاهش قیمت نرخ دلارمبادله ای ، بازار را آرام کند و بارسیدن قیمت دلار به 5100 تومان ، تمامی برنامه ریزی های دولت برهم خورد .
ماجرا به همین جا ختم نشد و دلار همچنان روند فزاینده خود را ادامه داد تا جایی که قیمت به 20 هزارتومان هم رسید و حتی تلاش های دستوری و ابلاغی جهانگیری نتوانست مانع این صعود شود .
عوامل مختلف خارجی و داخلی ، فنی ، سیاسی (خروج از برجام)، قطع سوئیفت ، خروج شرکت های خارجی از ایران ، جمع کردن نقدینگی از بازار ، اقدامات نسنجیده بانک مرکزی در خصوص تک نرخی کردن ارز ، وابستگی عمیق اقتصاد کشور به دلار، منفی شدن خالص حساب سرمایه و تراز تجاری و ... توانست موجب افزایش شدید نرخ ارز شود .
برخی دیدگاه ها علت این مسئله را کم کاری و بی برنامگی دولت و بانک مرکزی و توجیه های حبابی یا جبران کسری بودجه و تسویه بدهی های دولتی و ... می دانند .
#پروفسوردکترشاپورزارعی#پروفسور دکتر شاپور زارعی # قیمت دلار # ترامپ # سهام عدالت # کارت ملی هوشمند # رکود مسکن