به نقل از دنیای اقتصاد ؛ صاحب نظران ، نمایندگان ، ناظران و فعالان بازار مسکن بر این باورند ، سه عامل کلیدی جهش های ارزی،افت شدید قدرت خرید خانه اولی ها و ناکارآمد شدن تسهیلات مسکن موجب پایان زودرس رونق معاملات خرید مسکن شده است .
کارشناسان اقتصادی مسکن سایه بازارارز را بر متغیرهای بازار ملک چه به لحاظ روانی و چه از بابت قیمت تمام شده ساخت ، دست کم تا پایان امسال ادامه دار توصیف می کنند .
براساس نظرات کارشناسان ، بازار ساخت و ساز فعلا رکود موقت ناشی از انتظار سازنده ها برای آرام کردن شدن قیمت ها در بازار زمین ، روبه رو است و چالش مرتبط با فروش آپارتمان در سال آینده ، ذهن فعالان ساختمانی را درگیر کرده است . سال آینده نسبت به امسال و سال گذشته رکود در معاملات مسکن ، فروش نوسازها برای سازنده ها سخت تر خواهد کرد .
فروش این آپارتمان ها نیاز به نرمش قیمتی از سوی سازنده ها دارد که با توجه به دوبرابر شدن هزینه ای ساخت وساز این امر کاری پیچیده و شاید غیرممکن باشد . دکترشاپورزارعی دکتر شاپور زارعی
شیب افزایش قیمت مسکن در ماه های آینده در تهران کاهش خواهد بود و در بازار ساخت وساز انتظارتحول آنچنانی نمی توان داشت . قدرت خرید مسکن از بین رفته و وام ها کفایت نخواهند کرد ، درحالیکه تقاضای خرید از سوی خانه اولی ها وجود دارد .
لازم است دولت نسبت به حمایت از ابزارهای مالی تقویت کننده حوزه ساخت و ساز اقدام کند . با توجه به مشکلات ساختاری صندوق زمین و ساختمان که قابل رفع نیستند ، تاسیس صندوق پیش خرید می تواند عملا و در مقیاس کلان همان مزایای صندوق زمین و ساختمان ، به ویژه در حوزه تامین مالی و پروژه های ساختمانی از کانال سرمایه های خود فراهم کند .
اگر نرخ ارز روند کاهشی داشته باشد ، شاهد رشد تعداد معاملات مسکن و هم شاهد افزایش قیمت مسکن خواهیم بود ، افزایش سقف وام خرید اگرچه به افزایش قدرت خرید در بازار مسکن کمک می کند ، اما می تواند آثار تورمی زیادی داشته باشد .
#پروفسوردکترشاپورزارعی#پروفسور دکتر شاپور زارعی # قیمت دلار # رکود مسکن # سهام عدالت # همراه اول # ترامپ