وظیفه دولت برای حل مشکلات معیشتی مردم چیست؟

دولت در سه نوبت بسته های حمایتی را بین اقشار آسیب پذیر توزیع کرده است. اما مبلغ 200 هزارتومان با توجه به شرایط فعلی نمی تواند بهبودی در وضعیت معیشتی افراد ایجاد کند .

این وضعیت موجب شده تعداد خانواده هایی که تحت پوشش موسسات خیریه و نهادهای حمایتی قرار میگیرند رو به رشد باشد . طی یکسال گذشته میزان تقاضا از سوی خانوارها برای پیوستن به این نهادها حدود 50% افزایش یافته و این آمار بسیار نگران کننده است و ممکن است با ادامه این روند این آمار افزایش پیدا کند .

با وجود اینکه تنها دو ماه تا پایان سال باقی مانده است با افزایش چشم گیر قیمت ها ممکن است                      خانواده های زیادی نتوانند حداقل های خود را برای این مناسبت فراهم کنند . در شرایط فعلی دولت باید تورم را مهار کند، هنگامیکه درآمدها افزایش خاص و چشم گیری نداشته باشد و تورم با رشد بالایی مواجه باشد رویکرد مردم برای پیوستن به سازمان های حمایتی کاملا عادی است .

دولت یا می تواند تورم را مهار کند و یا حقوق ها را افزایش دهد ، مثلا اگر در حال حاضر تورم 30 % داشته باشیم میزان درآمدها هم به همین میزان باید افزایش یابد . بسته های حمایتی شاید بتواند شرایط را تا حدودی بهبود بخشد ولی تاثیر آن در زندگی مردم چندان زیاد نیست و دولت نمی تواند به صورت دائم  بسته های حمایتی را برای مردم ارائه دهد.

در این زمینه راهکار دولت افزایش اشتغال می تواند باشد تا مردم بتوانند درآمد خودشان را افزایش دهند. تا سال 1400،تعداد فارغ التحصیلان حدود 5 میلیون افزوده خواهد شد که خواهان کار هستند و هنگامیکه نتوانند شغل مناسبی پیدا کنند، در کنار خانواده حکم مصرف کننده خواهند داشت که دیگر یارانه و بسته های حمایتی نمی تواند کمک هزینه خانوار باشد .

دولت در این شرایط نمی تواند مبلغ بسته های حمایتی را بالا ببرد ، زیرا از یک سو حجم نقدینگی افزایش می یابد و میزان عرضه قادر به پاسخگویی نخواهد بود و این مسئله موجب افزایش تورم می شود .

اقتصاد ایران از مشکلاتی نظیر عدم سرمایه گذاری کافی،مبهم بودن وضعیت آینده،عدم ثبات و ... رنج می برد که بیشتر ریشه سیاسی دارند، ولی هنگامیکه برای رفع مشکلاتی که ریشه اقتصادی دارند دست به کار شویم تا حدودی اقتصاد ایران بهبود می یابد . در غیر اینصورت هیچ راه حلی وجود ندارد که میزان آسیب پذیری اقشار کم درآمد را کاهش دهند .

#دکترمنوچهر فرهنگ # آدام اسمیت # دکتر اکبر کمیجانی #  دکتر شاپور زارعی # پروفسور محمد هاشم پسران # پروفسور محسن بهمنی  # دکتر جواد صالحی # دکتر اسفندیار معصومی # مسعود کارشناس # هوشنگ امیر احمدی #سهراب بهداد # احمد سیف # هادی صالحی #  پروفسور دکتر حسین عبده تبریزی 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.